Nem betjening og rengøring
Denne røgovn kan både indstilles til vedvarende drift eller bruges med uret. Uret kan indstilles fra 0 - 120 min. Når tiden er gået, lyder et alarmsignal. Såfremt du ønsker længere tid, kan røgningsprocessen blot gentages. Vi anbefaler at fisk tørres, inden det kommer i ovnen, på den måde får fisken den typiske gyldne farve.
På ovnens yderside befinder sig et termometer med både celsius og fahrenheit hvorpå du kan aflæse den aktuelle temperatur uden at skulle åbne ovndøren. Med den nøjagtige termostat kan røgtemperaturen indstilles fra 0 - 135 °C. Dermed er røgovnen egnet til både koldrøgning, halvvarm røgning og varmrøgning. Temperaturen indstilles på en drejeknap. Koldrøgning op til 25° C anbefales til fisk, vildt, spareribs, ost, tofu og æg med en smagsfuld røgaroma.
Med det medfølgende tilbehør er det muligt at placere fisk, ost og kød både vandret og lodret inde i ovnen. Krogene kan bruges til lodret røgning. De 8 grillriste til vandret røgning, f.eks. til små eller skrøbelige røgvarer. Den mindste afstand mellem grillristene er 9 cm.
Brændeskuffen kan under røgningen påfyldes uden at åbne frontlågen. Dette gøres ved at trække påfyldningsrøret i siden ud, fylde det med røgespåner, skubbe tilbage og dreje. Fedt der opstår i løbet af røgningen, løber via fedtopsamlingsbakken ned i fedtopsamlingsskålen.
Røgeovnen er fabrikeret i førsteklasses rustfrit stål. Materialet er nemt at gøre rent og ekstra robust, således at ovnen bevarer sin skinnende overflade. Ovndøren tillukkes sikkert med metalklemmer.
Uanset om du vil tilberede svinekotelet med kraftig røgaroma eller laks med en fin røgaroma, er denne røgovn fra Royal Catering det perfekte valg.