Sous vide-sæt - inkl. vakuumeringsmaskine og vakuumruller - 8 l
Har du altid gerne ville prøve at tilberede vakuumpakket mad på skånende og saftig vis? Så bestil dette sous vide-sæt RCSV SET1 fra Royal Catering allerede i dag! Det består af en sous vide-maskine, en vakuumeringsmaskine og fire vakuumposeruller, der passer til. Den komplette sæt egner sig derfor til professionel brug i hoteller, restauranter eller til cateringvirksomheder, men det kan også bruges til madlavning og vakuumering derhjemme.
Med sous vide-metoden bliver kød, fisk og grøntsager vakuumpakket og forseglet i særlige vakuumposer ved hjælp af en vakuummaskine. Herefter bliver fødevarerne tilberedt ved lav temperatur i flere timer i et vandbad på skånende vis, så vitaminer og aroma bevares. Som regel varer sådan en proces mellem en og syv timer – og af og til helt op til 48 timer. Ved kød bør temperaturen være 55-60 °C. En lidt højere madlavningstemperatur anbefales til grøntsager.
Den energieffektive vakuumeringsmaskine kan med sit 800 watts kraftige varmeelement hurtigt nå den ønskede temperatur, som kan indstilles i området 0-90 °C med en præcision på 0,1 grad. Det indbyggede digitale termostat garanterer en konstant temperatur under tilberedningen. Takket være de mange indstillinger kan apparatet bruges til at tilberede en bred vifte af fødevarer.
Denne 8 liters slow cooker egner sig glimrende til kommerciel brug i restauranter eller bistroer, da du kan tilberede store mængder meget præcist. Den intuitive timer-funktion, som kan indstilles med minut-præcision, kan indstilles via LED displayet på op til 99 timer. Skulle vandstanden i løbet af denne tid reduceres kraftigt, advarer apparatet med en signaltone. Når tilberedningstiden er udløbet, slukker apparatet automatisk.
Sous vide-maskinens kabinet og de enkelte dele består afholdbart rustfrit stål, der er nemt at gøre rent. Apparatet er udstyret med to praktiske plastikhåndtagt og har gummifødder, så det står stabilt og ikke ridser bordpladen. Lågets varmeisolerede håndtag sikrer, at enheden kan åbnes selv ved høj varme.
Den medfølgende vakuumeringsmaskine byder på mange anvendelsesmuligheder: Den lufttætte forsegling af maden forhindrer forrådnelsesprocesser (f.eks. oxidering eller svampedannelse). Maden holder sig frisk længere, bevarer sin smag og kan opbevares i frossen stand selv for måneder eller skånsomt tilberedes i sous vide-maskinen. Men også andre produkter som kosmetik, medicin og elektroniske dele kan opbevares, pladsbesparende og sikkert beskyttet fra støv og snavs.
Vakuummaskinens kabinet er lavet af rustfrit stål samt ABS-belagt, så enheden kan leve op til de højeste hygiejnestandarder . Lukkemekanismen sikrer, at indholdet ikke spildes eller slippes ud i luften. Når posen er vakuumeret, bliver åbningen lukket forsvarligt med en 3 mm bred svejsning.
Vakuumposens bredde kan ved denne vakuumeringsmaskine være op til 28 cm, mens længden frit kan vælges. Vakuummaskinen betjenes intuitivt over en digital touchpad med LED-display, der giver præcise og gentagelige resultater.
- med vakuum-funktionen bliver vakuumpakningen og lukningen af varen automatisk sat i gang
- annuller-funktionen stopper vakuumprocessen (hvis nødvendigt)
- med puls-funktion justeres indstillingerne manuelt, således at tryk og varighed af vakuum kan indstilles individuelt.
- forseglingsfunktionen benyttes, når foliet alene skal svejses
Vakuumposerullernes prægede folie er 105 μm tykt og særligt holdbart og slidstærkt. Posens materiale har en særligt udviklet mikrostruktur, som sikrer, at varerne vakuumeres og forsegles hurtigt og ordenligt. Med en størrelse på 600 x 20 cm kan rullerne uden problemer bruges med den medfølgende vakuumeringsmaskine.
Den anvendte PA/PE-folie er fri for det skadelige stof bisphenol A (BPA), bliver produceret under konstant kvalitetskontrol og egner sig til kontakt med fødevarer. Det er fri for BPA, phthalater og bly. Det kan rengøres efter brug og genanvendes, eller du kan også vakuumpakke dit indhold flere gange, hvis du ikke skal bruge det hele med det samme.